Fredag 28 Augusti
I dag är det lite mer lagom styrka på sydvästen och vi seglar ut ur fjorden i härligt solsken. Ute i Bältet möter vi många Tyskar på väg hemåt men vi ser inte många som går åt vårt håll. Härlig slör med sol i sittbrunnen. När vi närmar oss Snävringen, där sundet smalnar av, ser vi vattnet ”koka”. Två knop motström och en grön prick som gör god fart genom vattnet.
Det blir en seg färd vidare. En bit upp hittar vi bakströmmar och får lite medström men när vi närmar oss första bron kommer strömmen tillbaka med full kraft. Tre knop som mest och vi får köra motor i de värsta passagerna.

När vi rundar fyren vid Fredericia breddar det och vi kan segla med spiras fock. Det tog tid att komma igenom så nu, strax efter lunch, funderar vi på vart vi ska ta vägen. Segla länge eller bara en bit till. Vi bestämmer oss för Bogense på Fyns nordkust och lägger till i den långsmala hamnen vid tretiden.
Går en tur i den fina gamla staden. Kompletteringshandlar men hittar inget bra ställe så det får bli en Aerööl i sittbrunnen i stället. Fin sommarkväll.